De 2-daagse basiscursus colposcopie is bedoeld voor Nederlandse en Vlaamse AIO's gynaecologie en gynaecologen die zich willen bekwamen in colposcopisch onderzoek. Tijdens de twee dagen komt alle basiskennis uitgebreid aan bod door middel van voordrachten, afgewisseld met interactieve sessies waarbij u zelf colposcopie- maar ook cytologie/histologiebeelden leert herkennen. Er wordt ingegaan op de anatomie, het ontstaan van cervicale en vaginale afwijkingen en het management van vrouwen die zijn doorverwezen met afwijkende uitstrijkjes.

De masterclass colposcopie is alléén bedoeld voor gynaecologen uit Nederland en Vlaanderen die al kennis en ervaring hebben met colposcopie. Tijdens de masterclass wordt helemaal up to date gebracht met het nieuwe bevolkingsonderzoek met HPV-screening, de rol van HPV-vaccinatie in preventie zowel primair als secundair en evidence based behandelstrategieën. Daarnaast wordt moeilijke casuistiek in interactieve sessies gepresenteerd en bediscussieerd, waarbij u in de gelegenheid wordt gesteld eigen moeilijke casus in te brengen. Aan het eind van de cursus bent u weer op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van screening, diagnostiek en behandeling van cervix- en vagina-afwijkingen.

De cursus vulvapathologie is bedoeld voor gynaecologen, dermatologen en AIO's gynaecologie/dermatologie die zich verder willen bekwamen in de diagnostiek en behandeling van vulvapathologie. Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan zowel functionele anatomie als etiologie van afwijkingen. In interactieve sessies worden de meest voorkomende, maar ook de zeldzamere ziektebeelden van de vulva behandeld. Zowel etiologie als diagnostiek en behandeling komen hierbij aan bod.